Napirend és étkezés

 

Napirend

A napirend nem pontos, kötött időhatárokat jelent, hanem a dolgok egymásutániságát. A rendszeresség rendkívül fontos, mert az állandóan ismétlődő dolgok a kicsi gyerekek biztonságérzetét növelik. Napirendünk természetesen az évszakoknak és az időjárásnak megfelelően rugalmasan változik. 

 

 7.30-8.30

Érkezés, kötetlen játék

 8.30-9.00

Reggeli

 9.00-11.30

Szabad játéktevékenység az évszaknak megfelelően, időjárástól függően csoportszobában, vagy az udvaron (közben tízórai, gyümölcskínálás)

 11.30-12.00

Készülődés az ebédhez

 12.30-15.00

A gondozók az alváshoz nyugalmat teremtenek (mese, halk zene, cumi, kendő biztosítása)

 15.00-15.30

Ébredés után uzsonna

 15.30-17.00

Szabad játéktevékenység, folyamatos hazaadás

 

Minden nap más-más jellegű foglalkozások (játékos kézműves, mondókázás, ügyességfejlesztő játékok, éneklés stb.) Bővebb tájékoztatást a Szolgáltatások menüpontban talál.

 

Étkezés

Az ételt külső, gyermekétkeztetéssel foglalkozó cégtől  rendeljük. Napi négyszeri étkezést biztosítanak, kisgyermekeknek speciálisan kialakított étrendjükkel. Az ételek bevizsgált és minősített konyhán készülnek, ahol kifejezetten a hozzánk járó gyermekek számára szakember állítja össze a változatos és az életkori sajátosságoknak-valamint az esetleges speciális igényeknek-megfelelő étrendet. Odafigyelnek arra, hogy a gyermekek sok vitaminhoz és egészséges ételekhez jussanak.

 

  • A megfelelő folyadékbevitel biztosítása folyamatosan, az étkezések időpontjától függetlenül történik.
  • Az étrendet a szülők a családi napközi hirdetőtábláján megtekinthetik.
  • A fogak és az egészség megőrzése érdekében kizárólag cukrozatlan italokat kínálunk (és étkezés után a gyerekeket rászoktatjuk az önálló fogmosásra is). 

 

Természetesen amennyiben gyermekének valamilyen ételérzékenysége van, az étrend kialakításánál ezt figyelembe vesszük.

A közös étkezésnek köszönhetően a gyermekek hamar megtanulnak önállóan étkezni, poharat és evőeszközt használni, étkezés előtt és után önállóan kezet mosni.